Er was eens een juf…

Als Juf genoot ik van de momenten dat ik de kinderen verhalen vertelde. Niet voorlezen uit een boek… nee, verhalen uit mijn eigen dikke duim. Heerlijk was dat. Samen in de kring. Dat waren momenten dat er écht verbinding was!

Ik hou van verhalen. En helemaal van bijzondere metaforen. Ik vind het een fijne manier om een boodschap aan anderen mee te geven!

En ja, ik vertel nog steeds graag verhalen… alleen nu aan ouders en opvoeders. Ik vertel het verhaal van “De boom” en laat daarmee zien wat kinderen wérkelijk nodig hebben.

Hiermee wil ik opvoeders inspireren en ondersteunen bij hun mooie taak als begeleider van opgroeiende kinderen. Soms lijkt het een hele uitdaging, opvoeden in een wereld die zo volop in beweging is… toch ben ik ervan overtuigd dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn!

Juf Judith - verhalen en metaforen

Hoe het begon…

Ik kwam ter wereld in een echt onderwijs-gezin. De kracht van leren en jezelf ontwikkelen kreeg ik ‘met de paplepel ingegoten’.

Ik groeide op en werd ‘Juf Judith’ op een Basisschool. Gaandeweg leerde ik hoe kleine veranderingen in denken en doen, kunnen bijdragen aan meer mogelijkheden en mooie momenten!

Vanuit een diepe drive om anderen te inspireren, startte ik in 2005 mijn eigen bedrijf, Salta Coaching.

De naam Salta komt van Atlas. Je weet wel, die man met de wereldbol op zijn nek.

Hoe zou het zijn als je de dingen eens van de andere kant bekijkt? Atlas wordt dan Salta. En de wereld op je nek wordt de wereld aan je voeten. En dat voelt héél anders!

Met Salta Coaching help ik je om ‘je taak als opvoeder’ vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Zo kunnen we samen dingen bereiken die we belangrijk vinden, die er echt toe doen!

“Opvoeden is een natuurlijk proces van verbinden, groeien en zijn.”

Hoe het verder ging…

Vanuit Salta Coaching begeleid ik – al vele jaren – kinderen, pubers en gezinnen. Daarnaast geef ik trainingen op scholen, aan groepen en professionals.

Mijn persoonlijke kijk op opvoeden én de wijze waarop ik die uitdraag, hebben de afgelopen jaren een geweldige groei doorgemaakt. En daarom is het nu tijd voor mijn eigen boodschap: ‘Eigenwaardig opvoeden met het B-tree model‘.

Maandenlang heb ik elk vrij uurtje benut. Zo ontstond de boom-metafoor en het B-tree groeimodel. Het is een helder en herkenbaar beeld geworden over natuurlijk opgroeien.

Vol passie en plezier geef ik – door heel Nederland – lezingen en trainingen om zoveel mogelijk ouders en opvoeders hierover te vertellen. Ik zou het super leuk vinden om ook jou te ontmoeten!

Warme groet, Judith

Gratis opvoed-inspiratie?